Annons
Annons

Kaffemacarons med choklad- och hasselnötskräm

kaffemacarons-1

Macarons med kaffesmak, fyllda med en chokladganache med kaffe och nutella. Hallå vad gott!

kaffemacarons-4

Jag har använt mig av nescaffe espresso, men jag skulle tro att det går lika bra med pulverkaffe till vanlig nescaffe.

Annons

kaffemacarons-3

RECEPT

Macarons
70 gram äggvita
30 gram strösocker
70 gram florsocker
90 gram mandelmjöl
90 gram florsocker
2 tsk nescaffe espresso

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda vanligt socker, den lilla mängden florsocker (70 g). Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter.
3. Sikta 90 g florsocker och mandelmjöl och espressopulvret. Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös.
4. Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter. Baka på 150 grader i 12 minuter. (De här macaronsen kan gräddas direkt när de är spritsade, de behöver inte vila eller torka på plåten innan.)
5. Låt macaronsen svalna helt.

Fyllning:
100 gram mörk choklad
0,5 dl grädde
1 tsk espressopulver
100 gram nutella

1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke
2. Koka upp grädde och espressopulver och slå över chokladen.
3. Rör samman till en jämn ganache och låt svalna något.
4. Rör i nutellan och låt allt bli rumstempererat.
5. Spritsa chokladkrämen mellan två macaronsdelar.

kaffemacarons-2

Förvara i kyl. Låt dem gärna stå i kyl någon dag innan de äts. Serveras rumsvarma.

(0)

Kommentera

Annons

 


Annons


Laddar